18/05/2022

Onlangs bereikten we op LinkedIn de mijlpaal van 500 volgers. Ons doel is het versnellen en zichtbaar maken van de energietransitie, dus het gestaag groeien van ons volgersaantal is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn. Maar wie ís onze 500ste volger eigenlijk?

 

Haar naam is Tialda Gerritsma, ze deed de opleiding Milieu en Natuurwetenschappen aan de Open Universiteit en hoopt de overstap te maken van logistiek en supply chain management naar milieu en klimaat, met name de energietransitie en waterbeheer (opslag, hergebruik en verdeling). Ze omschrijft zichzelf als ‘een praktische onderzoeker die van nature processen optimaliseert, mensen verbindt en verder helpt in hun ontwikkeling.’ Om te weten te komen wat haar motivatie was om Brabant geeft Energie te gaan volgen, stelden we haar een paar vragen:

 

Stel jezelf eens kort voor

Ik ben erg geïnteresseerd in de voortgang en mogelijkheden van de Warmtetransitie omdat hiermee het gebruik de fossiele brandstof verminderd wordt en iedereen baat heeft bij schone warmte. Dit komt voort uit de actualiteit omtrent de klimaatverandering, waarbij we ons steeds meer bewust worden van de oorzaak (de mens) en de noodzaak van de afremming van de temperatuurstijging op aarde door drastisch verminderen van CO2-uitstoot. Ik ben heel nieuwsgierig naar het resultaat dat we in 2050 al dan niet behaald hebben met z’n allen. Ik hoop dat ik het mee mag maken 😉!

 

Waarom ben je Brabant geeft Energie gaan volgen?

Ik woon in Dongen en wil graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes in de energiewereld en met name in de omgeving; Brabant dus! Door diverse sprekende posts van Brabant Geeft Energie werd ik gewezen op deze interessante organisatie, waar mensen elkaar inspireren en kennis over initiatieven met elkaar delen. Samenwerking en elkaars kennis gebruiken vind ik erg belangrijk, zodat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden!

 

Welk initiatief spreekt jou het meeste aan?

Persoonlijk vind ik het project van het Traais Energie Collectief een schitterend voorbeeld, hoe je met elkaar je eigen dorp energie neutraal kunt maken met aquathermie en hierbij de inwoners en gemeente op een positieve manier betrekt en het persoonlijk belang duidelijk kunt maken voor iedereen. Dat vind ik heel knap! Ik denk dat ieder energiecollectief daar een voorbeeld aan kan nemen of van kan leren.

 

Heb je zelf nog een inspirerend voorbeeld uit Brabant dat je graag zou willen terugzien op Brabant geeft Energie?

De Spinderwind windmolens in Tilburg Noord en Zonnepark Tichelrijt in Dongen, beide opgezet door en voor leden van Energie Dongen, waarmee een belangrijke bijdrage geleverd kan worden aan de energietransitie in de vorm van duurzame elektriciteit die mede nodig is voor de warmte transitie.

 

Dankjewel Tialda, zowel voor het volgen als voor dit interview!

Meer actualiteiten

Van Brabant geeft Energie naar Duurzame Dinsdag Brabant
Team ‘Stella Terra’ kiest voor niet-gebaande paden
Building Balance laat woningen groeien