23/09/2021

Stérk.Brabant is hét netwerk voor burgerinitiatieven en sociale ondernemingen in Brabant. Vanuit Brabant Geeft Energie wijzen wij je graag op deze community die ook voor energie-initiatieven in Noord-Brabant veel interessants biedt. Esther Bulkens en Brenda Nijland vertellen wat Stérk. Brabant voor jou kan betekenen.

 

Wat houdt Stérk Brabant precies in?

 

Stérk.Brabant is een community voor en door maatschappelijke (duurzame) initiatieven en impactondernemers. Je vindt elkaar online op sterkbrabant.nl en komt eenvoudig met elkaar in contact. Stérk.Brabant houdt zich als community bezig met het samenbrengen van vraag en aanbod omtrent de initiatieven. Mensen komen bij de community met een idee of vraagstuk. Wij leiden ze toe naar het platform, nemen ze mee naar gericht aanbod (via de uitgebreide kennisbank of events) en brengen ze in contact met andere mensen of organisaties. Zo helpen we elkaar verder.

 

Voor wie is het interessant?

 

Voor iedereen die meer wil betekenen voor zijn of haar omgeving kan het netwerk van Stérk.Brabant helpen om gezamenlijk meer impact te realiseren!

 

Stérk.Brabant is een actieve open online community waar je andere stérke Brabanders ontmoet; bewonersinitiatieven en (sociale) impactondernemers. De community is er voor iedereen die de Brabantse samenleving een warm hart toedraagt. Dus voor inwoners en organisaties. Dat kunnen gemeentes zijn die hun impact willen vergroten of op zoek zijn naar organisaties in hun regio die kunnen helpen bij het oplossen van hedendaagse uitdagingen.

 

Daarnaast is Stérk.Brabant er voor maatschappelijke organisaties zoals scholen, zorginstellingen, woningcorporaties, uitkeringsorganisaties of musea die door het delen van kennis willen bijdragen aan veranderende maatschappelijke behoeftes. Of voor investeerders die sociale impactondernemingen of bewonersinitiatieven een financieel warm hart toedragen. Met fondsen of kennis kunnen ze zo een bijdrage leveren aan de sociale en duurzame ontwikkeling van de maatschappij.

 

Wat is het verschil met Brabant geeft Energie?

 

Náást Klimaat en Energie, is er ook ruimte voor de thema’s Natuur en Groen, Persoonlijke Ontwikkeling en Werk, Leefbaarheid en Wonen, Ontmoeten en Meedoen en Mobiliteit en Vervoer. Vraagstukken rondom deze thema’s kunnen op inhoud zitten (zoals een energievraag), maar zitten vaak op proces: hoe kies ik een juiste rechtsvorm, hoe vind ik bestuurlijke vrijwilligers, of hoe maak ik een steekhoudende businesscase?

 

Waarom is het ook voor energie-initiatieven in Noord-Brabant interessant?

 

Bij Stérk.Brabant deel je eenvoudig je vraag, kennis, ervaring, tips en ontmoet je andere pioniers, initiatieven en (sociaal) ondernemers.​ Overstijgend aan de regio en breder dan alleen de energietransitie. Zo kom je in contact met ondernemers en ontdek je kennis en aanbod die gaan over jouw vraagstuk. Bij Stérk.Brabant bouw je zo een netwerk van (ondersteunings)partners die zich inzetten voor alle belangrijke opgaven van nu én de toekomst.

 

Waarom moeten mensen of initiatieven zich aanmelden?

 

Aan de ene kant zijn er heel veel goede initiatieven (of ideeën voor initiatieven) die ondersteuning kunnen gebruiken. Aan de andere kant is er ook al heel veel kennis en ervaring bij allerlei mensen en instanties aanwezig. Om als initiatief meer impact te kunnen maken, heb je zoveel mogelijk mensen en/of fondsen nodig. Niet alleen om grotere stappen te kunnen zetten, maar ook om gemotiveerd te blijven. Stérk.Brabant ondersteunt en faciliteert stérke Brabanders door het versterken van hun netwerk, hulp te bieden met financiering, zichtbaarheid te geven aan initiatieven en bij het verduurzamen van initiatieven én het uitwisselen van kennis.

 

Hoe kunnen mensen zich aanmelden?

 

Om te beginnen maak je kosteloos een account aan op het platform. Je plaatst je initiatief en geeft je zoveel mogelijk informatie om jouw initiatief goed op de kaart te zetten. Met specifieke vragen kun je terecht bij één van onze professionals die je helpen en voorzien van tips, adviezen en kennis. Ze kunnen je koppelen aan andere mensen binnen het netwerk. Maar liever nog, stel je je vraag op het prikbord aan andere initiatieven én ondernemers; zo dragen Brabanders samen bij aan de sociale en duurzame ontwikkelingen waar we voor staan. Voor én door Brabanders!

 

Meer weten? Ga naar www.sterkbrabant.nl

Meer actualiteiten

Brabant geeft Energie gaat verder als Duurzame Dinsdag Brabant!
Van Brabant geeft Energie naar Duurzame Dinsdag Brabant
Team ‘Stella Terra’ kiest voor niet-gebaande paden