29/06/2022

“OndernemersLift+ wil meebouwen aan een sterk en gezond ecosysteem voor start-ups en scale-ups in Noordoost-Brabant,” aldus Huub Dormans, directeur van het ondernemersprogramma van Agrifood Capital. Brabant Geeft Energie sprak met Huub over de visie en doelstellingen van het programma.

 

Wat houdt Ondernemerslift+ precies in?

OndernemersLift+ helpt start-ups, student-starters en scale-ups om de volgende stap in hun ondernemerschap te zetten. Daarmee vergroten wij de slagingskans voor deze bedrijven aanzienlijk. Het Start-up Boosterprogramma wordt gegeven in groepjes met ondernemers die nagenoeg in dezelfde levensfase zitten met hun bedrijf. Daarnaast krijgen deelnemers een aantal uren individuele ondersteuning van een business developer. Deze kan ondersteuning bieden bij het verkrijgen van leningen, toegang tot netwerken, uitwerken van bedrijfsplannen en andere support waar de start-up op dat behoefte aan heeft. Deelnemers aan het Boosterprogramma kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal 15.000 euro.

 

Kansrijke start-up ondernemers kunnen in aanmerking komen voor de Start-up Navigator. Dit is een individueel ondersteuningsprogramma, exclusief voor start-ups met impact voor de Regio Noordoost-Brabant – qua omzet en werkgelegenheid.

 

Deelnemers aan de Startup Navigator werken gedurende zes tot twaalf maanden, gemiddeld eenmaal per twee weken samen met een ervaren business developer aan een succesvolle ontwikkeling van hun bedrijf en de financiering hiervan. Deelnemers aan het Start-up Navigator-programma kunnen in aanmerking komen voor een OndernemersLift+ lening van maximaal 50.000 euro. Indien gewenst kunnen wij deze ondernemers ook helpen met een financiering van het Brabant Start-up Fonds, waar leningen worden verstrekt tot maximaal 350.000 euro.

 

Verder verzorgt OndernemersLift+ ook een student-startersprogramma. Dit programma biedt deelnemers onder andere inzicht in hun drijfveren om een onderneming te starten en de competenties die ervoor nodig zijn om dit mogelijk te maken. Maar ook in wat een product of dienst levensvatbaar maakt en hoe een verdienmodel kan worden opgebouwd. Daarnaast is er ook aandacht voor de financiële aspecten van het opbouwen van een bedrijf.’

 

Waarom is het nodig wat jullie doen?

Met onze programma’s hebben we in de afgelopen jaren zo’n 600 start-ups met innovatieve oplossingen voor de transitie van onze economie, het voedselsysteem en andere maatschappelijke vraagstukken ondersteund. En ruim 10 procent (73 start-ups) hebben we gefinancierd in de risicovolle Vroege Fase van hun innovatie voor een bedrag van ruim 5 miljoen euro. Overige investeerders en fondsen hebben dit bedrag verhoogd tot ruim 50 miljoen euro aan investeringen in deze start-ups. Gezamenlijk genereren deze start-ups duizenden nieuwe banen voor de toekomst. En deze start-ups waarderen onze dienstverlening met een 9+. Daarom is het belangrijk dat wij onszelf ook de komende jaren kunnen blijven inzetten voor ondernemers van de toekomst in Noordoost-Brabant.

 

Wat willen jullie bereiken?

Wij willen meebouwen aan een sterk en gezond ecosysteem voor start-ups en scale-ups in Noordoost-Brabant. Want Ondernemerschap in eigen regio wordt steeds belangrijker. Delen van de wereld staan letterlijk in brand, waardoor de wereldorde en economische ketens totaal op zijn kop staan. Dit vraagt om radicale aanpassingen en oplossingen. Start-ups zijn de aangewezen partijen om snel en wendbaar in te spelen op deze grote veranderingen.

 

Wat is er nodig om jullie doelstellingen te halen?

Een goede samenwerking met onze partners, stakeholders en andere partijen die deel uitmaken van het ecosysteem. Want alleen ga je misschien sneller, maar door samen te werken kom je verder.

 

Voor wie is het interessant?

Met name start-ups, scale-ups en studentstarters die een innovatief idee hebben, of impact willen maken met hun bedrijf helpen wij graag verder. Ook andere bedrijven in Noordoost-Brabant die plannen hebben om nieuwe initiatieven op te starten die impact maken, helpen wij graag verder.

 

Wat is het verschil met Brabant geeft Energie?

Waar Brabant geeft Energie vooral bouwt aan een netwerk dat de energietransitie zichtbaarder maakt en versnelt, richt OndernemersLift+ zich ook op andere sectoren. Denk bijvoorbeeld aan agrifood en ICT. Maar de energietransitie is belangrijk voor elke sector. Daarom ondersteunen wij Brabant geeft Energie van harte.

 

Heb je een innovatief idee of wil je impact maken met je bedrijf? Kijk dan eens op de website van Ondernemerslift+ voor meer informatie en contactgegevens

Meer actualiteiten

Brabant geeft Energie gaat verder als Duurzame Dinsdag Brabant!
Van Brabant geeft Energie naar Duurzame Dinsdag Brabant
Team ‘Stella Terra’ kiest voor niet-gebaande paden