29/09/2022

Senses of Change-festival van 1 tot en met 8 oktober

 

Aanstaande zaterdag start het Senses of Change festival. Dit festival is gericht op het creëren van  bewustwording over je eigen handelen. Het gaat de uitdaging aan om iedereen aan te zetten tot acties met een lage investering die opgeteld een groeiende, positieve beweging vormen. Het moet het begin zijn van een collectieve transitie die geleidelijk verandert in een hoosbui en uiteindelijk moet uitmonden in een tsunami, aldus Vera Hofman, organisator van dit bijzondere evenement. We spraken haar over dit unieke festival.

 

Wie is Vera Hofman?
Ik ben dirigent, fluitist en maker. Graag wil ik iedereen laten ervaren hoe mooi de wereld kan zijn. Muziek is mijn taal en de verbindende kracht van muziek is mijn middel. Met mijn projecten verleid ik mijn publiek om even op een andere wijze de schoonheid van onze natuur en cultuur te ervaren met de hoop dat ik af en toe een goede voorouder mag laten ontwaken.

 

Voor wie is Senses of Change bedoeld?
Een groot deel van het programma van Senses of Change is bedoeld voor mensen die zich al bewust zijn van de uitdagingen van deze tijd, maar graag inspiratie willen opdoen om vol nieuwe energie en frisse ideeën aan de slag te kunnen gaan. 

 

Wat hoop je te bereiken?
Senses of Change is geïnitieerd door Powered by TINC waar ik onderdeel van uit maak. Wij geloven dat muziek de krachtigste manier is om mensen te raken. Makers hebben het perspectief om met een open geest te kijken. Te communiceren voorbij taal, schoonheid te zien, te verwarren en te experimenteren. Zij zijn in staat mensen werkelijk met elkaar te verbinden. Senses of Change is een showcase van deze kracht, waarbij we makers en publiek hopen te inspireren en aan te zetten tot actie.

 

Waarom hebben jullie voor deze opzet gekozen?
Senses of Change is een levend, laagdrempelig festival waarbij we uitdagingen voor onze toekomst niet schuwen. We hebben bewust niet gekozen voor een traditioneel muziekfestival, omdat we zo de vrijheid krijgen om op ieder denkbare wijze de zintuigen te prikkelen.

 

Waarom zou iedereen moeten komen?
Van zaterdag 1 oktober tot en met zaterdag 8 oktober 2022 wordt de binnenstad van Tilburg een speeltuin waar we met een brede programmering de goede zaak vieren, de confrontatie met ons eigen handelen durven op te zoeken en vechten tegen de weerstand. Iedereen die daar wat voor voelt, is meer dan welkom om deel te nemen.

 

Wanneer is het voor jullie een succes?
Met de organisatie van het festival hebben we al zoveel mooie momenten mogen beleven en zijn er echt gave samenwerkingen ontstaan. Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste snaar hebben geraakt en zullen deze met trots laten weerklinken.

 

Meer weten over het Senses of Change-festival? Ga naar https://sensesofchange.org

 

 

 

 

 

Meer actualiteiten

Diner pensant
Taylor, optimalisatie van zonnesystemen
Interview over de allereerste Energy Race in Eindhoven