Delen
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Twitter
Naar informatieplein overzicht

Verwarmen en koelen met oppervlakte- of afvalwater

Aquathermie is de verzamelterm voor verwarmen en koelen (thermische energie) met water. Het gaat om warmte en koude uit oppervlaktewater (TEO), afvalwater (TEA) en drinkwater (TED).

 

Netwerk Aquathermie (NAT), bestaande uit ruim 60 partijen en partners, brengt de mogelijkheden in kaart om met aquathermie gebouwen te verwarmen en/of te koelen om zo een versnelling te brengen in de warmtetransitie. Hiervoor brengen we overheden en markt bij elkaar om kennis en praktijkvoorbeelden te verzamelen en te delen, coalities te bouwen en het gebruik van aquathermie te bevorderen.

 

Speciaal voor de sector glastuinbouw is er in 2021 ook een subsidie uit de SDE++ regeling mogelijk als ze gebruik willen maken van thermische energie uit oppervlaktewater (TEO). Aquathermie is namelijk als nieuwe categorie opgenomen in de SDE++ regeling om een extra bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Dit is mooi nieuws voor de ontwikkeling van aquathermieprojecten. De subsidieregeling wordt opengesteld van 21 september t/m 14 oktober 2021.

 

In Noord Brabant wordt aquathermie al toegepast op verschillende plekken. Ben je geïnteresseerd in aquathermie en wil je meer weten over NAT en hoe we jou kunnen ondersteunen bij je aquathermieproject? Kijk op de website en neem contact met ons op!

Naar website >
Infoplein logo