Delen
  • Whatsapp
  • Facebook
  • Twitter
Naar informatieplein overzicht

Het Versnellingshuis Nederland Circulair helpt ondernemers verder met circulair ondernemen

Circulair ondernemen is niet eenvoudig. Zeker niet als je niet goed weet waar te beginnen of hoe je volgende stap eruit moet zien. Precies daarom is er Het Versnellingshuis. Daar vind je experts en kennis om je verder te helpen. Versterk je netwerk en doe inspiratie op om zelf aan de slag te gaan. Wil je liever samen aan de slag, dan biedt het Versnellingshuis kosteloos advies.

 

Mara Haverkort vertelt wat Het Versnellingshuis doet:

Wat houdt het Versnellingshuis precies in?

Het Versnellingshuis helpt jou als ondernemer met jouw circulaire ambities en bijbehorende vragen. Wij verwijzen door, verbinden en bieden expertise waar gewenst. Daarnaast werken we ook aan sectorbrede transities.

 

Het Versnellingshuis is in februari 2019 gelanceerd en is een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten we een groot netwerk van andere partijen en loketten, waaronder RVO.nl.

Voor wie is het interessant?

Ondernemers en medewerkers van (mkb-)bedrijven die (willen) toewerken naar een circulaire economie.

Wat is het verschil met Brabant geeft Energie?

Waar Brabant bouwt aan een Brabants netwerk, bouwt het Versnellingshuis een landelijk netwerk. Daarnaast is het Versnellingshuis volledig gericht op de circulaire economie.

Waarom is het ook voor energie-initiatieven in Noord-Brabant interessant?

Ook in de energie transitie is er aandacht nodig voor circulariteit. Immers, de energietransitie is afhankelijk van de beschikbaarheid van schaarse grondstoffen. Het is van groot belang dat we hier zo zuinig mogelijk mee omgaan. Wat doen wij bovendien met al het afval dat ontstaat door de energietransitie? Mochten energie-initiatieven tegen uitdagingen aanlopen in het circulair ondernemen waar Brabant geeft Energie ze niet in verder kunnen helpen, dan kan het Versnellingshuis ze verder kijken. 

 

– Waarom moeten mensen of initiatieven naar het Versnellingshuis?

Met een groot netwerk van experts en organisaties die zich inzetten voor de circulaire economie, kunnen wij je in contact leggen met de juiste persoon om jouw uitdaging aan te pakken. Het Versnellingshuis heeft ruime ervaring met het helpen van verschillende ondernemers die tegen verscheidene circulaire belemmeringen aanlopen, van financiering tot beleid. Hierdoor zien we samenhang in de cases en leren we steeds beter hoe we deze ondernemers kunnen helpen.

 

Ook biedt het Versnellingshuis een aantal tools, zoals de financieringstool die financieringsmogelijkheden door heel Nederland op een rijtje zet en aangeeft welke het beste bij jouw onderneming past. Bovendien kan je hier op regio selecteren: in de regio Noord-Brabant biedt de tool maar liefst 50 financieringsmogelijkheden! De Groeiprogrammatool focust op programma’s die je businessmodel aanscherpen, of je nu op zoek bent naar je idee uitwerken of naar opschaling.

 

Meer informatie hoe het Versnellingshuis Circulaire Economie jou als ondernemer kan helpen met circulair ondernemen, vind je op de website:

Naar website >
Infoplein logo