Duurzame schoolgebouwen
Duurzame schoolgebouwen door inzicht en slim energiebeheer
Bekijk item >Voor energiecoöperaties of Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) die hernieuwbare (duurzame) elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht willen opwekken is er de SCE regeling. Op 1 maart 2022 om 09.00 uur opende de tweede ronde van de SCE.
Tijdens het webinar ‘De SCE in 2022: hoe werkt het, wat is nieuw?’ op donderdag 17 februari, vertelden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en HIER opgewekt hoe de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) werkt. In het webinar werden de wijzigingen ten opzichte van de SCE in 2021 uitgelicht. Je kunt het webinar hier terugkijken. De presentatie kun je ook teruglezen, deze vind je hier.
De SCE is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat de subsidie wordt uitgekeerd met een bedrag per geproduceerde kWh. Elk jaar stelt de overheid basisbedragen vast per type installatie. Het basisbedrag is het bedrag per geproduceerde kWh, dat nodig is om de installatie rendabel te maken. Het basisbedrag van het jaar waarin de aanvraagt wordt gedaan, geldt voor de hele subsidieperiode van 15 jaar. Dat geeft dus langdurige zekerheid over het rendement op de investering.
Meer informatie vind je op de website Hieropgewekt of op de website van de Rijksoverheid.