25/04/2024

Graag willen we even stilstaan bij de bijzondere dag dat Brabant geeft Energie overging naar Duurzame Dinsdag Brabant. Een dag die dankzij de betrokkenheid, inzet en enthousiasme van alle deelnemers een groot succes werd.

 

De studenten van Avans trapten de middag af met het presenteren van hun resultaten bij de door Technotrend georganiseerde climathon. Deze Commerciële Economie studenten deelden enthousiast diverse oplossingen en innovaties voor grote duurzaamheidsvraagstukken en de eerste bondgenootschappen werden gevormd met de aanwezigen in de zaal. Vervolgens splitste de zaal zich op in zes parallelle workshops om deze zoektocht naar bondgenootschap voort te zetten. In deze workshops deelden initiatiefnemers hun verhalen met een publiek bestaande uit beleidsmakers, onderwijsprofessionals en andere initiatiefnemers, wat leidde tot een levendige uitwisseling van ideeën.

 

 

Na de pauze werden de initiatieven Smart Circulair, Solarge en Duurzaam Riel/Goirle in het zonnetje gezet voor hun onuitputtelijke energie, toewijding en inzet bij het versnellen van de energietransitie in Noord-Brabant. Als blijk van waardering overhandigde gedeputeerde Bas Maes namens Brabant geeft Energie, deze gangmakers een cheque van 1.000 euro. Vervolgens nam Bas Maes deel aan het Groene Spreekuur, wat de overgang markeerde van Brabant geeft Energie naar Duurzame Dinsdag Brabant. We sloten deze prachtige middag af volgens traditie, met een groepsfoto van ons allen en een gezellige borrel.

 

 

Dankzij de aanwezigheid en bijdrage van alle deelnemers is het gelukt om dit allemaal te realiseren en dan bedoelen we uiteraard niet enkel deze middag, maar Brabant geeft Energie als geheel. Daarom willen wij van Brabant geeft Energie alle initiatiefnemers, betrokkenen en deelnemers heel veel danken voor jullie energie, ideeën en tomeloze inzet van de afgelopen jaren waarmee jullie Brabant geeft Energie mogelijk hebben gemaakt en kleur hebben gegeven. Op 1 mei 2024 houdt Brabant geeft Energie op te bestaan, maar we gaan natuurlijk door met het versterken van Brabant als Duurzame Dinsdag Brabant. Wij kijken heel erg uit naar deze nieuwe samenwerking om verder te gaan met het ondersteunen en het vormgeven van initiatieven van onderop. Voor vragen en opmerkingen hierover, stuur een mail naar: antoine.heideveld@hetgroenebrein.nl.  

 

Nogmaals dank voor de tomeloze inzet, laten we samen blijven werken aan een duurzamer Brabant!

 

 

Meer actualiteiten

Van Brabant geeft Energie naar Duurzame Dinsdag Brabant
Team ‘Stella Terra’ kiest voor niet-gebaande paden
Building Balance laat woningen groeien