26/10/2022

Donderdag 20 oktober stond Brabant geeft Energie AAN op het Energiefestival 2022. Meteen bij binnenkomst stond de Solar Meet vergadertafel van Claudia van Riet, één van de eerste subsidieontvangers van de doorlopende subsidieregeling Brabant geeft Energie. Om 8 uur startten we met de opbouw van het Leer-en Ontwikkelplein. Hier waren de verschillende onderwijsinstellingen te vinden met hun fantastische initiatieven bij de elektrische tuktuk, Jong RES met hun eigen bartafel met bierviltjes met stellingen, Sustainable@ met hun initiatievenwand en de Creatief Verbinders met de kaart van Brabant waarop alle verbindingen zichtbaar zijn, de krantenwand en een film.

 

 

Vanuit Brabant geeft Energie hebben we een ronde tafel-gesprek georganiseerd over succesverhalen die de Brabantse energietransitie versnellen. De belangstelling was overweldigend en de beschikbare ruimte zat bomvol. We hebben ons netwerk weer uitgebreid met veel nieuwe mensen en mooie ideeën.

 

Vervolgens was het tijd voor de Grote Oogst Energiechallenge. Verschillende prachtige initiatieven maakten duidelijk wat er al in Brabant mogelijk is en mogelijk zou kunnen zijn op de Grote Oogst bedrijventerreinen. Tenslotte hebben we nog enkele initiatieven geïntroduceerd bij onze eigen Raad van Advies.

 

Iedereen super bedankt voor een bijzonder geslaagd en inspirerend evenement!

Meer actualiteiten

Brabant geeft Energie gaat verder als Duurzame Dinsdag Brabant!
Van Brabant geeft Energie naar Duurzame Dinsdag Brabant
Team ‘Stella Terra’ kiest voor niet-gebaande paden