08/07/2021

Op vakantie heb je vaak alle tijd om even bij te lezen, luisteren, kijken en doen. Graag geven we je enkele vakantie lees-, luister-, kijk- en doetip mee.

 

Lees-tip

Bezorgde brieven van Jan Terlouw en Marjan Minnesma: In dit brievenboek beschrijven Marjan Minnesma en Jan Terlouw hun zorgen over de steeds snellere klimaatverandering, over de bedreiging van de natuur en de mensheid. Maar – zoals we Terlouw en Minnesma kennen – sturen ze elkaar geen doemberichten, maar komen ze met veel kennis van zaken tot mogelijke en haalbare oplossingen, alternatieven die milieuvervuiling kunnen tegengaan, nieuwe energiebronnen, een andere aanpak van de problemen dan tot nu toe. Bezorgde brieven: € 17,50 bij YouBeDo

 

Luister-tip

Timo Spijkerboer en Peter Melis maken podcasts over nieuwe dingen op het gebied van energie. Timo studeerde Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente en reed toen met een zonneauto door Australië. Na zijn studie werkte hij achtereenvolgens aan getij turbines, energieneutrale wijkrenovatie, talentontwikkeling voor de duurzame energiemarkt en nu als conceptontwikkelaar van kleine windmolens. Peter ging na zijn studie Civiele Techniek aan de Universiteit Twente op zoek naar creativiteit en zingeving. Die vond hij door freelance business development te combineren met de rol van dagvoorzitter. Beide in de energietransitie. Hier vind je hun podcasts.

 

Kijk-tip

Met deze film ˋHet Paradijs op aarde begint in Nederland (met de energietransitie) ´ wil Ruud Koornstra de wereld overtuigen van zijn missie en van het lonkend perspectief. Voor de film reisde Koornstra samen met zijn dochter Roos (camera/regie) door Nederland en sprak met een keur aan ondernemers, wetenschappers en bestuurders uit de sector. Bekijk de enthousiaste en positieve kijk van Ruud op de energietransitie:

 

 

Doe-tip

52wekenduurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. Ontdek vooral wat er wel kan. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis. Kijk op 52wekenduurzaam.nl

 
 
 
 

Meer actualiteiten

Waarom en vooral hoe moeten we Ontgroeien?
Van Happen heeft de wereldprimeur van de Solarix lichtgewicht gevelpanelen
Hoe InMotion de technologie van elektrisch laden razendsnel accelereert