06/10/2022

Sustainable@: 1 miljoen jonge klimaatinnovators inspireren om in 2030 het verschil te maken

 

De stichting Sustainable@ wil 1 miljoen jonge klimaatinnovators inspireren om in 2030 het verschil te maken. Hiervoor brengt de stichting initiatieven samen op de digitale platformen sustainableatcampus.com en sustainableatschool.com. Het platform biedt één loket voor overzicht, uitvoering én doen. Zo stelt het scholen, provincies en andere partners in de gelegenheid om hun duurzame doelen waar te maken. Brabant geeft Energie sprak met voorzitter John Vester over wat Sustainable@ wil bereiken.

 

Wat maakt Sustainable@ uniek?
Sustainable@ is een online platform dat één loket biedt voor overzicht, uitvoering én doen. Het is onze missie om uit te groeien tot een regionaal georiënteerd, landelijk platform waarbij duurzame en energietransitie gerelateerde initiatieven kunnen aanhaken, zodat het voor scholen (alle leerlijnen) helder wordt wat er ‘te doen’ is. We geven scholen en academies handelingsperspectief en we laten jongeren uitgroeien tot trotse klimaatinnovators die het verschil maken voor de toekomst.

 

Wat is jullie doel?

Daar kunnen we kort en bondig over zijn: 1 miljoen jonge klimaatinnovators inspireren om in 2030 het verschil te maken!

 

En hoe willen jullie dat bereiken?

Samen met iedereen die dit leest en met vele anderen. Zo’n mooie ambitie is natuurlijk niet alleen te realiseren. Gelukkig zijn er enorm veel aantrekkelijke en sterke duurzame initiatieven, van challenges tot battles en van inspirerende opdrachten tot complete lesprogramma’s. Genoeg dus om jongeren tussen de 5 en 25 jaar te inspireren om kritisch naar klimaatuitdagingen te kijken en te komen met innovatieve oplossingen. Scholen spelen een belangrijke rol in het bereiken van deze jeugd en willen vaak ook graag een goed duurzaam (les)programma draaien. Maar ja, waar vinden ze de juiste initiatieven om dit programma samen te stellen? Daar is het platform Sustainable@ voor. In een online omgeving ga je met je vraag op zoek naar het passende aanbod. Het offline netwerk, in Brabant de Creatief Verbinders, staat klaar om op persoonlijke wijze bij deze zoektocht ondersteuning te verlenen.

 

Hoe activeren jullie mensen met betrekking tot de energietransitie?

Wat ‘wij volwassenen’ nu weten, is het vertrekpunt van onze jeugd. Zij zijn dus in staat om tot grote oplossingen te komen, waarvan wij het bestaan nog niet kunnen vermoeden. Daarbij begint iedere reis met een kleine stap. Eenmaal gezet volgt de volgende, steeds groter en steeds verder. Onze ambitie is daarom om de jeugd intrinsiek te bewegen ‘goed te doen’ voor onze aarde. Aardbolbewust te maken! Iedereen die meedoet, wordt zo een klimaatinnovator. Zij gaan het verschil maken in 2030!

 

Wat wordt jullie bijdrage aan het Energiefestival?

Op het Energiefestival staan we met een grote offline versie van ons online platform. Zeker de moeite waard om te komen kijken! We staan daar samen met de Creatief Verbinders, die in een doorlopende videopresentatie visuele impressies laten zien van de verschillende deelprojecten. We gaan er graag het gesprek aan met bezoekers over hun bijdrage aan het inspireren van 1.000.000 jonge klimaatinnovators!

 

Waar kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden? 

Meer informatie over Sustainable@ is te vinden op https://www.sustainableatcampus.com/

 

Meer actualiteiten

Brabant geeft Energie gaat verder als Duurzame Dinsdag Brabant!
Van Brabant geeft Energie naar Duurzame Dinsdag Brabant
Team ‘Stella Terra’ kiest voor niet-gebaande paden